Szukaj:


Środa, 13 Grudnia 2017


-->


2017-06-08

Konsolidacja Zakładów Mięsnych w Grupie Kapitałowej Henryka Stokłosy

W 2017 roku Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. rozpoczęły procedurę połączenia z Zakładami Mięsnymi Henryka Stokłosy Sp. z o.o. w Śmiłowie.





Oba zakłady wchodzą w skład Grupy Kapitałowej Henryka Stokłosy. Finalizacja połączenia planowana jest na koniec bieżącego roku.
Celem konsolidacji jest specjalizacja produkcji obu zakładów oraz optymalizacja kosztów działalności. Zakłady Mięsne w Łukowie kontynuować będą ubój wieprzowy i wołowy, produkcję mięs kulinarnych wieprzowych i wołowych, produkcję wędlin i wyrobów z udziałem wołowiny (w tym wyrobów długo dojrzewających) oraz produkcję konserw. Zakłady Mięsne Henryka Stokłosy w Śmiłowie specjalizować się będą w produkcji wędzonek, kiełbas cienkich oraz wszelkich innych wyrobów wędliniarskich.

Projektowane połączenie obu zakładów ma na celu zwiększenie efektywności działalności innowacyjności produkcji. Ma to też umożliwić stworzenie atrakcyjniejszej oferty produktowej niż obecna.
 



-->
Przeboje FMCG 2017





Newsletter



O portalu | Reklama | Kontakt | Polityka prywatności | Mapa serwisu created by Visualteam


artykuły spożywcze | branża fmcg | fmcg | franchising | gazeta fmcg | handel w polsce | poradnik handlowca
merchandising | sieci handlowe | sklepy spożywcze | wyposażenie sklepu